8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen
skip to Main Content

Stappenplan scheiden

  1. Scheiden: Alleen, Easy-Echtscheiding of Samen met Mediation?
  2. Het echtscheidingsconvenant
  3. Het ouderschapsplan
  4. De advocaat
  5. De rechtbank
  6. De gemeente

 

Het besluit om te gaan scheiden is definitief genomen. Hoe nu verder? Dit stappenplan scheiden helpt u op weg. In beginsel kunt u op twee manieren scheiden: samen of alleen. Indien mogelijk is het altijd aan te raden de scheiding samen te regelen. Het alternatief, alleen scheiden -een gang naar de rechter met ieder een eigen advocaat of adviseur- is kostbaar en duurt lang. Samen scheiden is sneller en aanmerkelijk minder kostbaar. Bovendien bepaalt u zo zelf hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien.

Samen scheiden kan op twee manieren: u kunt de scheiding zelf regelen met de Easy-Echtscheiding of u kunt Scheiden met Mediation.

Easy-Echtscheiding

De Easy-Echtscheiding is een zeer snelle procedure die u de mogelijkheid biedt de kosten van de scheiding zo laag mogelijk te houden. U maakt hierbij namelijk zelf de afspraken over o.a. de woning, de alimentatie, de verdeling van de goederen en de pensioenen zonder dat u gebruik maakt van inhoudelijk advies van een specialist.

Deze procedure is met name geschikt indien er geen grote belangen spelen en er inhoudelijk niet veel geregeld hoeft te worden. Daarnaast is het van belang dat u het eens bent over de scheiding en de gevolgen hiervan. Lees meer…

Scheiden met Mediation

Bij samen Scheiden met Mediation begeleidt een van onze MfN-registermediators u stap voor stap door het scheidingsproces. Deze mediator is juridisch, fiscaal en financieel specialist. De mediator informeert u over de wettelijke normen en richtlijnen omtrent de te maken afspraken en helpt u bij het maken van goede, weloverwogen afspraken.

Deze procedure is met name geschikt indien u samen minderjarige kinderen heeft en/of deskundige begeleiding nodig heeft bij het proces. Lees meer…

De gemaakte afspraken worden uiteindelijk voor u vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan.

Back To Top
×Close search
Zoeken