Ga naar hoofdinhoud
9,1
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Stappenplan scheiden

  1. Scheiden: Alleen, Easy-Echtscheiding of Samen met Mediation?
  2. Het echtscheidingsconvenant
  3. Het ouderschapsplan
  4. De advocaat
  5. De rechtbank
  6. De gemeente

 

Het besluit om te gaan scheiden is definitief genomen. Hoe nu verder? Dit stappenplan scheiden helpt je op weg. In beginsel kun je op twee manieren scheiden: samen of alleen. Indien mogelijk is het altijd aan te raden de scheiding samen te regelen. Het alternatief, een gang naar de rechter met ieder een eigen advocaat, is kostbaar en duurt lang. Samen scheiden is sneller en aanmerkelijk minder kostbaar. Bovendien bepaal je zo zelf hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien.

Samen scheiden kan op twee manieren: je kunt de scheiding zelf regelen met de Easy-Echtscheiding of je kunt Scheiden met Mediation.

Easy-Echtscheiding

De Easy-Echtscheiding is een zeer snelle procedure die jullie de mogelijkheid biedt de kosten van de scheiding zo laag mogelijk te houden. Jullie maken hierbij namelijk zelf de afspraken over o.a. de woning, de alimentatie, de verdeling van de goederen en de pensioenen zonder gebruik te maken van inhoudelijk advies van een specialist.

Deze procedure is met name geschikt indien er geen grote belangen spelen en er inhoudelijk niet veel geregeld hoeft te worden. Daarnaast is het van belang dat jullie het eens zijn over de scheiding en de gevolgen hiervan. Lees meer…

Scheiden met Mediation

Bij samen Scheiden met Mediation begeleidt een van onze MfN-registermediators jullie stap voor stap door het scheidingsproces. Deze mediator is juridisch, fiscaal en financieel specialist. De mediator informeert jullie over de wettelijke normen en richtlijnen omtrent de te maken afspraken en helpt jullie bij het maken van goede, weloverwogen afspraken.

Deze procedure is met name geschikt indien je samen minderjarige kinderen hebt en/of deskundige begeleiding nodig hebt bij het proces. Lees meer…

De gemaakte afspraken worden uiteindelijk voor jullie vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan.

Back To Top