Ga naar hoofdinhoud
9,1
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

WAT BIEDEN WIJ?

  • Mediation via Skype of Zoom;
  • Alle deelnemers kunnen in afzonderlijke ruimtes verblijven (thuis);
  • Zeer ervaren en deskundige mediators;
  • Vakkundige alimentatieberekening online;
  • Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan online;
  • Gesprek op kantoor mogelijk conform RIVM richtlijnen;
  • Afwikkeling procedure rechtbank zonder zitting.

WAT VRAGEN WIJ?

  • Beide partijen zijn bereid om aan de mediation deel te nemen;
  • Beide partijen hebben de intentie om er samen uit te komen;
  • Beschikking over mobiele telefoon met goede internetverbinding.

Echtscheiden zonder besmettingsrisico Corona

Wanneer er is besloten om te gaan scheiden komt er veel op je af. In een van de heftigste periodes van je leven moet er van alles geregeld worden. En dat in een zeer bijzondere tijd.

Wil je samen scheiden maar heb je wel behoefte aan inhoudelijke deskundige begeleiding? Maak dan gebruik van Scheiden met Mediation. Zo maak je samen goede afspraken over de scheiding en de gevolgen hiervan. Denk hierbij aan afspraken over de kinderen, de echtelijke woning, de alimentatie, de verdeling van de bezittingen en schulden en de pensioenen.

Bij samen scheiden met mediation helpt een van onze MfN-registermediators van Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. jullie bij het maken van deze afspraken. Deze mediator is juridisch, fiscaal en financieel specialist. De mediator informeert jullie over de wettelijke normen en richtlijnen omtrent de te maken afspraken. Ook zal de mediator een onafhankelijke alimentatieberekening voor jullie maken. Vervolgens helpt de mediator jullie bij het treffen van weloverwogen regelingen.

Deze afspraken kunnen plaatsvinden op één van onze vestigingen bij u in de buurt. Hierbij nemen wij als vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM in acht. Ook is het mogelijk om deze gesprekken te voeren middels beeldbellen via Skype of Zoom.

Zo bepalen jullie uiteindelijk samen hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien. De mediator zal de gemaakte afspraken voor jullie vastleggen in een echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan. De echtscheiding zal vervolgens door de advocaat worden aangevraagd bij de rechtbank. Op basis hiervan wordt de echtscheiding uitgesproken. Tot slot zal de advocaat ervoor zorgen dat de echtscheidingsbeschikking wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Indien je toch behoefte heeft aan een eigen adviseur, kun je altijd Alleen Scheiden.

Back To Top
Zoeken