Ga naar hoofdinhoud
8,9
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen
Mail mij dit artikel

Scheiden als ondernemer kan eenvoudig zijn. Soms bijvoorbeeld in het geval van een ZZP-er of in het geval van een B.V. waarin geen activiteit is. Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. is sinds 2006 gespecialiseerd in echtscheidingen voor ondernemers en zal snel kunnen schakelen indien de zaak eenvoudig blijkt. Er wordt geen onderzoek gedaan als dat niet nodig is.

Veelal is scheiden als ondernemer echter complexer. Denk bijvoorbeeld aan een DGA, gehuwd in gemeenschap van goederen met een holding en een bedrijfspand. Deskundige en professionele begeleiding is hierbij essentieel. Wij helpen jullie om samen een goed inzicht te krijgen in ieders rechten en plichten, de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden en wij helpen jullie om samen tot afspraken te komen die voor beiden aanvaardbaar zijn. Het voortbestaan van de onderneming staat voorop maar de afwikkeling moet ook eerlijk verlopen.

Hoe werkt scheiden als ondernemer?

Stap 1. Vaststellen van de feiten en omstandigheden

De mediator bekijkt de jaarstukken maar kijkt ook verder. De ondernemer en zijn of haar partner zijn ook een belangrijke bron van informatie. Jullie krijgen vervolgens een onafhankelijke samenvatting van de relevant feiten en omstandigheden. De informatie wordt helder en begrijpelijk uitgelegd zodat ieder -ook de niet-ondernemer- begrijpt hoe de zaken zitten.

Stap 2. Informeren over rechten en plichten

Jullie mediator zal ervoor zorgen dat jullie weten wat je rechten en plichten zijn. Dat is belangrijk want dan weet je waar je staat en waar je het over hebt. Als je het hebt over rechten en plichten bij ondernemers is er wel regelmatig sprake van een grijs gebied. Dat komt doordat een deel van de rechten en plichten gebaseerd worden op de toekomstverwachtingen. Maar de toekomt staat niet altijd vast.

Stap 3. Overleggen over persoonlijke wensen en doelstellingen na de scheiding

Samen met de mediator ga je bespreken wat je nodig hebt om straks een nieuwe start te kunnen maken. Een aanknopingspunt daarbij is ook wat de welstand ten tijde van jullie huwelijk is geweest.

Stap 4. Samen afspraken maken die voor beiden aanvaardbaar zijn

De mediator zal jullie helpen om samen afspraken te maken. De mediator heeft daarbij oog voor de wet, voor hetgeen jullie nodig hebben en voor hetgeen haalbaar is. Daarnaast krijgen jullie informatie over wat de financiële en fiscale gevolgen van jullie afspraken zijn.

Stap 5. Vastleggen van afspraken

De mediator legt de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant. Samen met overige afspraken zoals ten aanzien van de kinderen, de woning, de pensioenen, etc.

Stap 6. Second opinion

Indien een partij dit wil, kan een second opinion gevraagd worden. Dit kan gezamenlijk of alleen.


Meer informatie over scheiden als ondernemer

Raad & Daad heeft meer artikelen met nuttige informatie voor je. Bijvoorbeeld:

De artikelen kunnen opgevraagd worden door te bellen met ons kantoor op nummer 085-0091850 of per e-mail naar contact@raad-daad.nl.

 

Over de auteur

Scheiden als ondernemer kan eenvoudig zijn. Soms bijvoorbeeld in het geval van een ZZP-er of in het geval van een B.V. waarin geen activiteit is. Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. is sinds 2006 gespecialiseerd in echtscheidingen voor ondernemers en zal snel kunnen schakelen indien de zaak eenvoudig blijkt. Er wordt geen onderzoek gedaan…

Lees meer >Back To Top