Ga naar hoofdinhoud
9,1
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen
Mail mij dit artikel

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap gebeurt altijd met tussenkomst van de rechtbank. Wanneer je geen minderjarige kinderen hebt, kan het geregistreerd partnerschap worden beëindigd zonder tussenkomst van de rechtbank.

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap ontbinden kan zowel met de Easy-Echtscheiding als met mediation. Deze procedure is dezelfde als bij het ontbinden van een huwelijk. Bij mediation helpt een ervaren MfN-registermediator van ons kantoor jullie samen bij het maken van afspraken over de kinderen, de  woning, de alimentatie, de verdeling van de bezittingen en schulden en de pensioenen. Zo bepalen jullie samen hoe de toekomst eruit gaat zien.

De MfN-registermediators van Raad & Daad zijn juridisch, fiscaal en financieel specialist en hebben zeer veel ervaring. De mediator zal jullie wijzen op ieders rechten en plichten. Vervolgens zal de mediator jullie begeleiden bij het maken van goede, weloverwogen afspraken. De mediator zal deze afspraken uiteindelijk ook voor jullie vastleggen in een convenant en een ouderschapsplan. Het verzoek tot ontbinding zal daarna door de advocaat waarmee wij samenwerken voor jullie worden aangevraagd bij de rechter die op basis hiervan de ontbinding uitspreekt. De ontbinding van het geregistreerd partnerschap is definitief wanneer de beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Gedurende dit hele proces is de mediator jullie vaste aanspreekpunt.

Meer informatie 

Raad & Daad heeft meer artikelen met nuttige informatie voor je. Bijvoorbeeld:

De artikelen kunnen opgevraagd worden door te bellen met ons kantoor op nummer 085-0091850 of per e-mail naar secretariaat@raad-daad.nl.

Over de auteur

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap gebeurt altijd met tussenkomst van de rechtbank. Wanneer je geen minderjarige kinderen hebt, kan het geregistreerd partnerschap worden beëindigd zonder tussenkomst van de rechtbank. Geregistreerd partnerschap ontbinden Een geregistreerd partnerschap ontbinden kan zowel met de Easy-Echtscheiding als met mediation. Deze procedure is dezelfde als bij het ontbinden van een huwelijk. Bij…

Lees meer >Back To Top